Over mij

Franca Ficchi (1967)

Achtergrond

Doordat ik in korte tijd zelfstandig via de Ayurveda uit een eigen burn-out situatie wist te komen en 4 jaar later (2002) de opleiding tot Ayurvedic Practitioner® positief afrondde, is mijn passie voor de wonderen van het leven alleen maar gegroeid. Ik ontwikkelde geleidelijk aan het inzicht in de werking van ‘algehele gezondheid’ en het besef van de essentie (letterlijk: het ‘zijn’): wie ben ik? Een goede balans in lichamelijke en geestelijke gezondheid kan slechts ontstaan als je weet wie je bent en vrede hebt met je ‘zijn’. Via mijn 4-jarige opleiding tot docent Yoga en Meditatie heb ik mij kunnen verdiepen in het laatste door ervaren in zelfonderzoek. Vanuit deze persoonlijke achtergrond en jarenlange ervaring met vele cliënten wil ik graag mijn bijdrage leveren aan begeleiding en ondersteuning van mensen in hun bewust-zijn stressgerelateerde klachten en vooral weer vrede te hebben met zichzelf.

Franca Ficchi
Fotografie Suhaila Sahmarani

Visie op gezondheid en genezing

De passie voor Ayurveda is ontstaan door persoonlijke omstandigheden waarbij ik meer inzicht kreeg in de werking van de onderlinge samenhang tussen gezondheid, ziekte en genezing. In mijn werk probeer ik het levensenthousiasme en de eigen uniciteit bij anderen weer naar boven te halen.

Opleiding en ervaring

  • 4- jarige opleiding tot Ayurvedic practitioner (AGN, Den Haag).
  • 4-jarige opleiding tot docent Yoga en Meditatie (Hara Yoga opleiding, Groningen).
  • Opleiding tot massagetherapeut (Dutch Bodywork Academy, Groningen).
  • Diverse trainingen op gebied van massage en wellness.
  • Werkervaring in diverse sauna’s en een kuuroord (2002 -2016).
  • Interne trainingen op gebied van sauna, kuren, massage, thalassotherapie, aromatherapie.

Ayurveda, Yoga en Meditatie

De Ayurveda (letterlijk ‘Wetenschap van Leven’) is het oudst overgeleverde gezondheidssysteem ter wereld. Haar basis is de 5-elementenleer, en ze gaat uit van de vaststaande natuurwetten. Haar doel is een zo lang mogelijk gezond en gelukkig leven te creëren. Ondanks haar Indiase origine is de Ayurveda een universele wetenschap en kan harmonie brengen in lichamelijke en geestelijke disbalans. Diverse leef- en voedingsregels in combinatie met behandelingen (bijv. oliemassages en hoofdbegietingen) die passen bij je eigen unieke constitutie vormen daarbij de uitgang. Yoga en meditatie zijn verweven met de Ayurveda en geven inzicht in het groter geheel (het holistische aspect). Dit gebeurt door middel van het aanspreken van het bewustzijn en oa. ademhalingstechnieken. Ayurveda , yoga en meditatie samen geven de verbinding tussen lichaam, geest en ziel (=gezondheid).

Toepassingsmogelijkheden

Toepassing van Ayurvedische behandelingen evenals yoga & meditatietechnieken zijn zacht maar effectief en kunnen zonder bezwaar geïntegreerd worden binnen andere vormen van geneeskunde.

Werkwijze

Ik werk alleen op afspraak.
Je kunt een afspraak maken via telefoon, email of whatsapp.
Annuleren kan alleen tot 48 uur van tevoren, daarna ben ik genoodzaakt de volledige kosten van de behandeling of het consult in rekening te brengen.

Samenwerking

Ik werk regelmatig samen met collega’s uit diverse vakgebieden. Ook onderhoud ik contacten met collega-therapeuten en –artsen op gebied van de Ayurveda in het buitenland.

Inspire Your Yoga! is een creatief platform die ik enkele jaren geleden samen met collega-yogadocente Yvonne Coppens (Yyoga) heb opgericht om onderwerpen op gebied van Yoga & Ayurveda onder de aandacht te brengen.

Wil je meer weten over mijn workshops, trainingen, en de evenementen van Inspire Your Yoga! ? Ga dan naar www.ayurvedainstituut.com